KoncerttilbudPersonen bagCD'er og noderKontakt

Koncerter til kirkeåret

”Nu gryr det ad påske” og ”Lad det klinge...” er eksempler på koncerter til kirkeåret. Begge tilbud er et samspil mellem tekstlæsning og musik. Teksterne læses af kirkens præst eller andre med tilknytning til kirken.

Til præsentationen af koncerter til kirkeåret, hører naturligvis også trompetledsagelse til gudstjenester. Henrik Rønnow har et righoldigt repertoire til brug for præludium, interludium og postludium. Dertil kommer arrangementer af forspil og salmeledsagelse for trompet og orgel samt repertoire for kor, trompet og orgel.

”Koncerterne til kirkeåret er koncerter, hvor begrebet ”kirkekoncert” får sin helt rette betydning. Her sættes kirkens budskab i et musikalsk relief.”
– Henrik Rønnow


”Nu gryr det ad påske”

Programmet for koncerten er bygget op omkring en række udvalgte læsninger fra påskens tekster. De ledsagende værkerne er fra komponisternes side ikke nødvendigvis tiltænkt påsken, men er valgt således at de stemningsmæssigt og udtryksmæssigt passer til de enkelte læsninger. Dette giver et bredt varieret program bestående af smuk, næsten meditativ musik af den franske komponist Jean Rivier, en orgelkoral af J.S. Bach samt festlig barok- og renæssancemusik af William Boyce, G. Ph. Telemann og G. Martini. I programmet er ligeledes indlagt fællessalmer ledsaget af orgel og trompet.

Medvirkende: Trompetist Henrik Rønnow & Organist Inga Lindmark & oplæser (evt. lokal præst)
 

"Lad det klinge..."

Koncertprojektet tager udgangspunkt i den anmelderroste CD'udgivelse "Lad det klinge…". Med udgangspunkt i "De ni læsninger", og med engelsk forbillede, har Mogens Andresen og John Frandsen arrangeret en række julesalmer for kombinationer af kor, trompet, messingensemble, slagtøj og orgel.
Flere af salmerne kan tilllige bruges som fællessalmer.

Noderne til koncertprojekt "Lad det klinge...." er udgivet på musikforlaget "Lad det klinge....". I forbindelse med koncertprojektet "Lad det klinge..." stiller Henrik Rønnow vederlagsfrit nodemateriale til rådighed for det medvirkende kor.

Koncerterne arrangeres i et tæt samarbejde med kirkens egen organist.

Læs mere om CD'en "Lad det klinge..." - klik her!

Medvirkende: Messingkvintet og slagtøj - desuden lokal organist, kor og oplæsere
Honorar: Tilbud gives.

 

 

Søvejen 9, Vedbøl | 6500 Vojens | Tlf. 7554 5577 | Mobil 2022 0577 | hr@trompetmusik.dk