Skip to main content

Vagn Holmboe for trompet og orgel

Det er en af Danmarks mest betydningsfulde komponister fra det 20. århundrede, Vagn Holmboe, der er i fokus i dette koncerttilbud fra trompetisten Henrik Rønnow og organisten Vibeke Astner.

Vagn Holmboes ”Triade for Trompet og Orgel” er aldrig blevet udgivet og findes således kun som kopi af Holmboes originale håndskrevne komposition. Ikke desto mindre er værket et af de mest vellykkede og helstøbte kompositioner for trompet og orgel. Værket forener med den udtryksfulde indledning for solotrompet, den smukke, indadvendte midtersats og den virtuose finale moderne harmonier med nordisk klarhed.

Vagn Holmboe udnytter i sin Triade for Trompet og Orgel de to instrumenter til perfektion, mens kirkerummet danner den perfekte ramme om værket.

Koncerten indledes med Øistein Sommerfelts elegante "Elegy for Trompet og Orgel," som med sit melankolske udtryk skaber en stemningsfuld indledning på koncerten, mens Albinonis koncert i d-mol i en bearbejdelse for piccolotrompet og orgel på virtuos vis runder koncerten af.